Referenser

Mina terapitid med Åsa!
Jag har i många år gått omkring med en känsla av att jag borde ta tag i "min skit", vädra det där unket inombords. Efter att jag stött på Åsa på må bra-mässan på Öland några gånger så kände jag att hon var någon jag kunde känna förtroende för. Varm, lugn och mjuk. Det är första gången jag provat på terapi för egen del i någon form. Arbetar själv inom behandlingsvärlden med missbrukare och kom oftare och oftare på mej själv med att rabbla för mina klienter vad de borde för att komma vidare i livet. Saker som jag själv var i minst lika stort behov av. Det har varit så skönt att få lämna över till någon som på ett proffessionellt och samlat vis kan ta hand om och vägleda mig för att utvecklas istället för att hämmas av mitt bagage. Blev flertalet gånger mycket förvånad över hur mycket smärta som rann ur mig i form av tårar. Har inte lätt för att gråta i vanliga fall men hos Åsa fick " skiten" fritt flöde, så skönt att göra sig av med. Jag går med lättare steg nu. Och den taktila massagen, har unnat mig massage någon gång per år tidigare och alltid velat ha hård muskelmassage. Åsas taktila har dock givit mig så mycket mera, att med varm olja och mjuka händer bli omhändertagen har skapat en känsla av trygghet och godkännande. Har genom åren ibland känt hur jag bara velat lägga mig ner på marken och bli omsluten av jorden eller har jag visionerat hur jag gått in i ett hus blivit varmt nedbäddad i en säng och strykt över pannan med orden att allt kommer att bli bra och jag är ok. Denna känsla fick jag fritt utlopp för under massagen. En känsla av fullkomlig trygghet. När jag nu har varit utan Åsa någon månad så saknar jag sessionerna men det känns skönt att veta vart hon finns.....Miriam 44 år
 
"När jag kom till Åsa första gången kändes mitt liv och min psykiska hälsa inte alls bra emellanåt. Starka tvivel på mig själv, kände mig väldigt olycklig och kunde egentligen inte känna så mycket glädje för någonting. Efter 10 gånger hos henne med taktil, samtal och övningar med det undermedvetna så känns det faktiskt mycket bättre. Jag vågar lita på mig själv och min intuition, jag känner mer hopp och glädje än tidigare. Jag kan också känna mig lycklig och väldigt tacksam för mitt liv och det jag har. Jag har allt jag behöver och accepterar mig själv och mitt liv och allt jag varit med om. Jag har också lärt mig att en rädsla är bara en rädsla, och den går att vinna över. Det är inget farligt. Kärleken till sig själv är det viktigaste en människa har. Då kan man även älska andra :)" Emil

"EFB har för mig varit fantastiskt. Jag har genom noggranna anteckningar kunnat se och följa min egen resa, min egen utveckling. För det är uppenbart att det är jag, mina tankar och mina känslor som förenas efter en session.Jag har fått en sundare distans till både mitt privata och mitt jobb. Mitt jobb är t ex inte min identitet längre. Jag har på 10 EFB-sessioner gått från en enda stor fysisk ansträngning med symptom som liknade panikångest, och där mina tankar bara kretsade kring hur jag skulle bära mig åt för att rent fysiskt förflytta mig själv till olika ställen, till så kraftfulla tankar som att jag är redo, jag känner mig stark, duglig, kompetent och stabil./Maria Pålhammar

En klient om samtalsterapin:
Ser fram emot en härlig dag som guide för en finsk grupp. Tack Åsa Nyvell för att du hjälpte mig att vända osund, jobbig prestationsångest till glädje och trygg tillförsikt! /Lotta

Hej, vill tacka för den underbara reconnective healingen. Jag mår så bra, känner mig i balans, ler o är glad. Det var verkligen ett lyft o en underbar “resa”. Jättekram! /Outi

Hej Åsa! Här kommer några tankar om vad Taktilen har gett mig.
Taktilterapi tillsammans med samtal har hjälpt mig oerhört mycket under en känslomässigt jobbig period i mitt liv. Jag kom i kontakt med mina känslor och fick stor hjälp att ta tillvara det positiva i mitt liv. Under taktilen upplevde jag både sorg och glädje. Jag är övertygad om att jag gick igenom min separation på ett sunt och balanserat sätt tack vare detta. Nu fortsätter jag med “underhållsbehandlingar” under en period, de ger mig så mycket energi och harmoni!” / Ingmarie

Några röster från kraftkursen
“Bra att så många olika delar av sättet till självläkande krafter presenterades. Jättebra upplägg. Kursledaren känns kunnig, erfaren, glad och proffsig, fortsätt!” (Anita, 65)

“Jag tycker upplägget har varit bra. Först tyckte jag nog att det såg lite “magert” ut men det var perfekt. Du, Åsa är en jättebra ledare som har låtit oss kursdeltagare ta plats tillsammans…. det känns bra om vi fortsätter träffas.” (Lotta, 45)

“Hela kursen kändes harmonisk och trygg, gruppen kändes varm och vänlig helt från början. Kursen och gruppen gav mig en kick i rätt riktning för min personliga utveckling. Jag hoppas vi ska fortsätta som en samtalsgrupp.” (Åsa, 48)

“Kursen har gett mig riktning och redskap, även om de inte ser ut precis som jag hade tänkt mig…. Jag går vidare med mina planer sedan innan, men nu med större övertygelse och större mod. Dessutom ser jag en eventuell fortsättning på egen hand som en stor källa till… styrka.” (Lotta, 41)

Några upplevelser från min behandling med Taktil Stimulering (15 ggr).

Det milda mjuka sätt att beröra kroppen med insmorda händer av väldoftande olja är lugnande och avslappnande. Det känns som en kärleksfull omtanke som jag tacksamt tar emot. Inga krav ställs eller förväntas av mig, jag tar emot bara. Det händer olika saker i min kropp, ibland upplever jag spänningar, ibland starka känslor, ibland dyker en smärta upp, när jag ligger på massagebänken. Behandlingen bara fortsätter i samma lugna takt. Känslorna får komma och gå i sin egen takt, leva sitt eget liv. Det är Okey att bara vara. Vissa gånger känns det som om jag uträttar något viktigt för mitt liv, gör upptäckter som varit dolda och nu blivit omhändertagna.
Avslutningsvis blir jag inpackad med filtar och täcken och får i ro stilla mig. Lugn och svag musik fyller rummet som också känns behagligt. Det känns lyxigt att vara så fokuserad på sig själv och ändå uppleva mänsklig närvaro. Ett glas med friskt vatten är en bra avrundning, när jag “vaknat” och klätt på mig. Vi samtalar en kort stund före och efter behandlingen. Det känns också mycket bra som en helhet. Jag tycker att det är fantastiskt, känner mig vänligt sinnad, tung och lugn i kroppen. Tack Åsa! /Anita

Som att hitta tillbaka till sig själv
Under min graviditet hade jag mycket ångest och oro. Jag har alltid varit extremt rädd för förändringar och att vara gravid och att snart få en ny liten människa att ta hand om är väl den största förändringen en människa kan gå igenom.

Jag sökte mig till Åsa och Taktil Stimulering de 3 sista månaderna under graviditeten då jag kände att någon gång under dessa månader måste jag väl få njuta av detta underverk, som det faktiskt är. Jag hade läst om Taktil i Barometern, och kände, varför inte. Sämre kan det ju inte bli.

Jag testade först 1 gång och gick sedan en behandling på 10 gånger. Jag tyckte om det. Det var skönt att få slappna av och bli insmörjd med olja som man känner är välgörande för kroppen, både för mig och mitt barn tänkte jag hela tiden.

Efter bara 2 gånger kom effekter, som att sköta magen och mat/drycksuget kom igång bättre. Sen började jag tänka mer på mig själv. Jag gjorde peeling, ansiktsmask, också avslappningsövningar oftare än tidigare, för att jag kände att jag var värd det. Härlig känsla att få tänka på sig själv.

Efter ca halva tiden kom de ”riktiga” effekterna. Massor att bearbeta kom upp och jag grät hela tiden. Till slut frågade jag Åsa om jag skulle hålla på längre. Men då började jag förstå. Jag kunde reflektera och förstå mitt eget beteende. När jag berättade om vad som hänt och hur jag reagerat på det kom svaret allteftersom jag pratade om det. Och det hade alltid en logisk förklaring. Mer och mer började jag förstå mig själv igen och komma tillbaka till mig själv. Allt är inte graviditetens fel. Det är reaktioner på allt runt omkring som är jag. När man ser det och kan förstå och acceptera det släpper det mesta av det.

Visst finns det kvar en oro för att bli mamma och att livet kommer att förändras på alla sätt, men Taktilen har hjälpt mig att inte vara styrd av detta i min vardag som jag var innan. Det går lättare och fortare att bryta de negativa tankarna och se på det positiva. Jag försöker ta ett djupt andetag, slappna av och ta det lugnt.

Jag och min kropp har lärt sig att allt löser sig på bästa sätt om man bara tar det lugnt och lyssnar på sin kropp/magkänsla. Och vad jag har förstått så är det det som är en del av Taktil Stimulering: att lära känna och hitta tillbaka till sig själv.

Av Anna, Kalmar

Här kan du läsa uppsatsen där 5 av mina klienter berättar om hur det var att få kombinationen Taktil- och Samtalsterapi..

Kontakta mig gärna:

Info@asanyvell.se
073-6851902